ESA:s astronaut Alexander Gerst

 

Astro Pi Challenge är en europeisk tävling där skolelever får en möjlighet att programmera ett vetenskapligt experiment och få experimentet genomfört i rymden, närmare bestämt på den internationella rymdstationen. Uppdraget är uppdelat i två nivåer: mission Zero  och mission Space Lab.

Mission Zero

I det här uppdraget skall eleverna (ålder upp till 14 år) använda en Astro Pi Sense HAT web emulator som är tillgänglig på nätet. Där skall de få Astro Pi att visa ett textmeddelande och visa temperaturen med hjälp av Astro Pi LED Matrix. Bidraget sänds in genom emulatorn på nätet. Alla som deltar här kommer att få sitt bidrag ut i rymden! Läs mer om mission Zero här (PDF, engelsk).

Mission Space Lab

I det här uppdraget, för elever mellan 14 och 19 år, skall eleverna i första fasen designa ett eget vetenskapligt experiment och sända in detta. Därefter skall det väljas ut någon design som går vidare till nästa fas, där eleverna skall programmera och testa sitt experiment på en äkta Astro Pi som de får tillsänt. Därefter skall koden sändas till den internationella rymdstationen och bli körd av en astronaut på en likadan Astro Pi som er placerad där. I sista fasen får eleverna tillbaka data från världsrymden och skall analysera detta. Läs mer om mission Space Lab här (PDF, engelsk).

Anmälning och tidtabell

För mission Zero sänder du in bidraget genom web emulatorn som du läser mer om i länken ovanför. För mission Space Lab skall du sända in designen inom utsatt tid på en nätadress som finns under länken ovanför.

  • Registrering av insändning av mission Space Lab bidrag:  oktober 2018
  • Insänding av mission Zero bidrag:  mars 2019

Se full tidslinje här (engelsk)

Har du frågor?

Alla frågor angående tävlingen skall riktas till astropi@esa.int (på engelska). Du kan också hitta  mer hjälp om Astro Pi Challenge på ESAs sider.

Lycka till!

 

Samma information som en utprintbar ASTRO PI.

 

ASTRO PI – DEN EUROPEISKA ASTRO PI UTMANINGEN 2018 – 2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *