Är du lärare till elever i åldern 8-15 år? Vill du att de ska delta i ett spännande uppdrag där de undersöker ett lokalt miljöproblem i närheten av er skola? Då ska ni vara med i Klimatdetektiverna!

Klimatdetektiverna är ett skolprogram framtaget av Europeiska rymdorganisationen Esa och vänder sig till elever i åldern 8-15 år. Eleverna utmanas att bli klimatdetektiver och undersöka sin närmiljö. De får utforska och analysera ett miljöproblem, och föreslå åtgärder för att minska de negativa miljöeffekterna.

Påverkar den lokala industrins utbyggnad antalet grönområden? Ökar utsläppen för mycket i hamnområdet? Hur påverkar turisterna den lokala miljön? Detta är några exempel på möjliga miljöproblem att utforska. Fundera på vad just ni vill undersöka. Nordic Esero har program som gör det möjligt för eleverna att hämta aktuell satellitdata över ert närområde, som ni även kan jämföra med äldre satellitdata och se förändringar. Komplettera sedan satellitdata med egna observationer eller experiment.

Syftet med projektet är att utveckla och uppmuntra elevernas färdigheter i matematik och de tekniska och naturvetenskapliga ämnena. Syftet är även att stimulera elevernas kreativitet och kritiska tänkande för att öka deras förståelse för klimatförändringar och de positiva beteendeförändringar som kan påverka dem.

 

Mer information om innehållet och anmälningen hittar du på sidan https://www.esero.no/prosjekter/klimadetektiv/se/

Klimatdetektiverna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *