Flexma – eller Flexibel matematik 2.0 – ett nätbaserat fortbildningsprogram

Programmet startar i september 2020 med kursen ”Mot flexibelt matematiskt tänkande”, som är en introduktion till grunderna i flexibelt matematiskt tänkande och riktar sig till undervisningspersonal på alla utbildningsstadier. Den följs sedan av två specialkurser riktade till dem som jobbar inom småbarnspedagogik och nybörjarundervisning. Man kan välja att delta i alla eller välja ut dem man är särskilt intresserad av. 

Utbildningen kombinerar de senaste forskningsrönen kring flexibelt matematiskt tänkande och lärande i matematik. Undervisningsmaterialet har utvecklats av finländska experter utgående från den senaste forskningen på området. Materialet omfattar bland annat lektionsplaner, spelifierade lärmiljöer, lek- och verksamhetsmiljöer, digitala övningsmaterial och uppgifter. Utbildningen finansieras av Utbildningsstyrelsen och är avgiftsfri för deltagarna.

Anmälan till höstens kurser har öppnat. Mera information och anmälan via länken: https://www.flexibility.fi/sv/

Ett samhälle och arbetsliv i förändring förutsätter flexibla matematiska färdigheter, bland annat matematisk modellering samt problemlösningsförmåga. Kom med och lär dig mera!

Gör ett lekfullt test och kolla om du är flegmatisk! Testet hittar du genom att klicka här

LUMATIKKA – fortbildningar för lärare inom småbarnspedagogik ända till andra stadiet

Bilden föreställer logon för LUMATIKKA.

Nu kan man anmäla sig till de populära fortbildningarna som börjar igen i augusti 2020! Det erbjuds bl.a. kurser i programmering och projektlärande.

LUMATIKKA är ett fortbildningsprogram för lärare inom småbarnspedagogik, förskoleundervisningen, den grundläggande utbildningen och på andra stadiet som i sitt arbete undervisar i matematik. Utbildningen ger elevcentrerade, aktiverande och konkreta verktyg som hjälper läraren att väcka och öka elevernas intresse för matematik. Utbildningen utgår från de senaste forskningsrönen som tagits fram av didaktikexperter och som du kan få stöd av i utvecklingen av din egen undervisning.

Du kan välja att avlägga hela utbildningsprogrammet eller enskilda kurser. Kurserna avläggs i sin helhet på nätet, men i en del kursuppgifter ingår även undervisningsexperiment som kursdeltagarna genomför i sin egen elevgrupp.

Läs mer om höstens LUMATIKKA-kurser och anmäl dig via följande länk: https://lumatikka.luma.fi/sv/anmalan-till-lumatikka-natkurser-hosten-2020-har-oppnats/

Utbildningen finansieras av Utbildningsstyrelsen, och den är avgiftsfri för alla deltagare.

Kom med och inspireras på matematikfortbildning på distans hösten -20: Anmälan är nu öppen
Taggar:                                     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *