Skolresurs webbinarier för hösten 2020 körde i gång i augusti med ett populärt webbinarium kring användningen av Escape rooms i undervisningen (inbandningen hittas genom att klicka här). 


Att mäta – till personal inom småbarnspedagogik, förskola & åk 1

Som nästa i tur står webbinariet med temat “Att mäta”, som riktar sig till personal inom småbarnspedagogik, förskola och årskurs 1. Frågor att fundera över är bl.a. vad det innebär då man mäter något. Är alla långa pinnar lika långa? Hur lång är en dinosaurie? Hur mycket vatten ryms det i mitt ämbar?  Vad allt går att mäta? Under webbinariet funderar man på konkreta idéer och deltagarna får gärna delta i diskussionen. Klicka på länken nedan och kom med torsdagen den 24.9 kl. 13 -14    
https://aboakademi.zoom.us/j/66685022975 


Mattehunger – engagerande matematikundervisning

Torsdagen den 1.10 kl. 15 håller läraren Sebastian Holsti ett webbinarium med rubriken “Mattehunger – engagerande matematikundervisning”. Temat för webbinariet är den negativa utvecklingen av elevernas emotionella förhållande till matematik i grundskolan och vad som kan göras åt det.

Alla intresserade lärare från småbarnspedagogiken till vuxenutbildningen är varmt välkomna med. Med tanke på Holstis egen erfarenhet huvudsakligen från den grundläggande utbildningen, så är webbinariet särskilt intressant för lärare i årskurserna 1-9.

Presentationen utgår både från praktisk erfarenhet och forskning och Holsti delar också med sig av exempel på uppgifter som kan användas för att vända på den negativa trenden.

Anmälan

Klicka här för att komma till anmälningsblanketten

Vem? 

Sebastian Holsti är en erfaren lärare med en bakgrund både som klasslärare och specialklasslärare. Till särskilda intressen hör matematik och kollaborativa undervisningsmetoder. Han har arbetat mycket med att kontextualisera och konkretisera undervisningen genom ett aktivt lärande. Holsti tror även starkt på att läraren bör sträva till att skapa kontaktytor mellan det eleverna lär sig i skolan och den värld de erfar utanför skolan.

Kommande webbinarier kring matematikundervisning 24.9 och 1.10
Taggar:                                                     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *