I samarbete med MAOL ordnar ämnet matematik vid Åbo Akademi en matematikklubb som riktar sig till elever i årskurserna (7)-8-9 och gymnasiestuderande i hela Svenskfinland. Åtminstone till en början sköts klubben per videokonferens och Moodle. Avsikten är att erbjuda roligt matematiskt pyssel åt dem, som vill ha mera och annorlunda matematik än det som undervisas i skolan. Uppgifterna kräver inte så mycket matematisk bakgrund, utan de utvecklar snarare logiskt resonerande och kreativ problemlösningsförmåga.

Uppgifterna vid en träff börjar från enkla uppvärmningar och blir sedan progressivt svårare, så att alla hittar roliga utmaningar på sin egen nivå. Information ges om nationella och internationella matematiktävlingar, men det finns ingen press alls att delta i dessa.

Mera information och intresseanmälan hittas på följande sida.

Klubben drar igång vecka 6, och vi hoppas att så många matematikintresserade som möjligt hinner med till starten. Eftersom det inte finns så mycket tid kvar, så kan man bra hoppa på senare också.
Klubbens språk är huvudsakligen svenska, men vi gör vårt bästa för att ta emot alla intresserade. Om vi får många deltagare, så har vi möjligheten dela upp klubben i två grupper.

Vi ger väldigt gärna mera information om klubben, och tar också tacksamt emot alla förslag. På begäran kan vi också ge en kort presentation av klubben per videokonferens, t.ex. under en lektion. Kontakta oss med låg tröskel!

Klubbens ledare: Mathias Wickholm, mawickho@abo.fi (0440 475050)

Ansvarig vid Åbo Akademi: Mikael Kurula, mkurula@abo.fi (046 921 6792)


Bild: Gerd Altmann från Pixabay 

Matematikklubb för elever i grundskolans högre klasser & gymnasiet ordnas av ämnet matematik vid ÅA och MAOL
Taggar:                     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *