Det internationella Millennium Technology Prize, dvs. Millenniumpriset för teknologi söker innovationer som förbättrar livet på vår planet. Inspirerade av detta arrangerar Aalto-universitetet och Teknikakademien TAF tävlingen för andra gången för innovatörer som är 19 år fyllda eller yngre.

Tävlingen pågår för tillfället. 7.2.2020 arrangeras en arbetsverkstad för unga med vägledning av utmanarna. Tävlingsbidragen ska lämnas in i slutet av mars 2020.

De unga får fyra olika globala utmaningar gällande hållbar utveckling av Aalto-universitetets professorer. Bland tävlingsbidragen söker man efter nya genomförbara lösningar på dessa utmaningar. Bidragen kan lämnas in som skriftliga utredningar, videor, prototyper eller kombinationer av dessa. Bedömningskriterierna är vetenskaplighet, fantasifullhet, kreativitet, innovativitet och genomförbarhet.

Läs mer om tävlingen och utmaningarna här (utmaningarna presenteras på Youtube-videon som är på finska, men du kan välja svensk textning under inställningarna).

Millennium Youth Prize, som söker lösningar till utmaningarna kring hållbar utveckling, är tillbaka

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *