Skolresurs byggs upp av engagerade resurspersoner som har kännedom om sitt ämnesområde och håller aktiv kontakt med lärarna. Dessa resurspersoner är Skolresurs viktigaste resurs.

Vi som jobbar vid Skolresurs är

benco

Bengt-Johan Skrifvars
verksamhetsledare

Telefon: +358 40 524 6403
E-post: bengt-johan.skrifvars@abo.fi

Benco är verksamhetsledare för RC. Han är TkD i kemiteknik och docent vid Åbo Akademi i ”Oorganisk kemi i förbränningstekniska tillämpningar”. Benco har tidigare jobbat som forskare och lärare vid ÅA samt i ett företag specialiserat på kemisk yt- och mikroanalytik. Undervisning och utbildning har alltid engagerat.


Tove Jansén
koordinator

Telefon: +358 40 737 2762
E-post: tjansen@abo.fi

Tove jobbar som koordinator för RC. Hon är FD i biologi och har jobbat 10 år i skolvärlden som ämneslärare i biologi och geografi. Alla naturvetenskaper intresserar henne.


Camilla Lundström
koordinator

E-post: camilla.lundstrom@abo.fi
Telefon: 046 922 3916

 

 


Nina Nina Aspegrén 
resursperson, matematik, kemi, science

E-post: nina.aspegren@edu.pargas.fi

Nina är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena matematik, kemi och tillvalsämnet science. Nina är FM och lärare i Sarlinska skolan i Pargas. Hon har alltid gillat matematik och tycker om att försöka komma på laborativt material samt hur man kan variera undervisningen med olika spel och praktiska övningar. Ta del av Ninas tankar i bloggen Räkna med mig.


Mats Mats Braskén
resursperson, fysik

E-post:
mats.brasken@abo.fi

Mats är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Mats är FD i fysik och jobbar som universitetslärare i fysikens didaktik vid Åbo Akademi i Vasa.


Christoffer Fridlund
resursperson, fysik

Telefon: +358407392606
E-post: christoffer.fridlund@helsinki.fi

Christoffer är fortsättningsstuderande med huvudämnet beräkningsfysik inom materialfysik, vid Helsingfors universitet. Han härstammar från Nykarleby i Österbotten och är numera bosatt i Helsingfors. Christoffer sköter om att  gymnasiegrupper kan komma till Helsingfors universitets fysikklass F2K för att labba modern fysik på svenska.


Triin Triin Gyllenberg 
resursperson, kemi

E-post:
triin.gyllenberg@edu.hel.fi

Triin är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet kemi. Triin är FM och lektor i kemi vid Brändö gymnasium i Helsingfors.


ackeAnn-Catherine Henriksson
projektarbetare

Telefon: +358 2 215 3295/ +358 46 920 2260
E-post: ann-catherine.henriksson@abo.fi

Ann-Catherine jobbar med RC:s klasslärarverksamhet: planerar projekt, leder utbildningar för lärare och aktiviteter för skolklasser. Hon är också RC:s kontakt till nätverket Nordic ESERO. Ann-Catherine är PeD med lång erfarenhet som klasslärare. Vid sidan om uppdrag inom RC är hon utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande.


Jan Holmgård
resursperson, fysik, matematik

E-post:
jan.holmgard@pedersore.fi

Jan är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena fysik och matematik. Han är PeM och lärare i Sursik skola i Pedersöre. Det är Jan som är en av upprätthållarna till EduGalaxen. Han sköter även CanSat-nätverket i Finland.


14256525_10154580891587472_549665095_nAnna Karin Jern
resursperson, F-6

E-post: annakarin.jern@raseborg.fi

Anna Karin är engagerad i RC:s klasslärar-verksamhet. Anna Karin är PeM och lärare i Österby skola i Raseborg. Hon har ett stort intresse för fysik och kemi, arbetar gärna praktiskt och småskaligt både ute och inne. Sådant som inte går att se eller hålla i går att konkretisera genom drama. Det digitala ger möjlighet att uppleva fenomen som inte går att komma nära i verkligheten. Det är Anna Karin som är mamma till FyKe-resursen och epostlistan dynamo@skolresurs.fi för inspiration och kontakt mellan klasslärare.


763-kurten-finnas-beritBerit Kurtén
resursperson, kemi

Telefon: +358 6 324 7364/
+358 50 564 9309
E-post: berit.kurten-finnas@abo.fi

Berit är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet kemi. Berit är FD och akademilektor i kemins didaktik vid fakulteten för pedagogik och välfärdstudier vid Åbo Akademi i Vasa. Öppna laborationer och undersökande arbetssätt hör till hjärtefrågorna.


markusMarkus Norrby
resursperson, fysik

E-post:
markus.norrby@abo.fi

Markus är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Han är FD i fysik och jobbar som lektor i fysik vid Vasa Övningsskola. Under läsåret 2017-2018 är Markus verksam i Tyskland.


Nikke_2016Nikke Palmberg
resursperson, matematik, IKT

E-post: niklas.palmberg@abo.fi

Nikke är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom matematik och fysik för gymnasiet. Nikke är FD i matematik och lärare i matematik och fysik vid Vasa Övningsskola och censor i matematik för studentexamensnämnden. En extra krydda i undervisningen utgör roliga inslag som t.ex. tekniska uppfinningar,  tävlingar och korttrick. Undervisningsteknologi och dess användningsmöjligheter är något av ett specialintresse (blev år 2012 utnämnd till “SMART Exemplary Educator”).
Det är Nikke som startat en blogg med material i gymnasiets matematik och fysik.


annapomoellAnna Pomoell
resursperson, kemi, fysik, matematik

E-post: anna.pomoell@kirkkonummi.fi

 Anna är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena matematik, kemi och fysik i åk 7-9. Anna är FM och lärare i Winellska skolan i Kyrkslätt där hon undervisar kemi, matematik, fyke samt tillvalsämnet naturvetenskaper. Ett öppet arbetssätt är favoriten, t.ex. gällande laborationer och uppgifter där tankeförmågan är det centrala, inte strävan efter ett enda rätt svar.


Oskar Ros
resursperson, matematik, IKT

E-post: oskar.roos@edu.vaasa.fi

Oskar är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet matematik + IKT. Oskar är FM och lärare vid Borgaregatans skola i Vasa.


Mia Skog
resursperson, biologi, geografi, science

E-post: mia.skog@raseborg.fi

Mia är engagerad i RC:s ämnes- och klasslärarverksamhet, speciellt inom ämnena biologi, geografi och science. Mia är FM, lärare i Höjdens skola i Raseborg samt föreståndare för Energilabbet i Tenala, Raseborg.


Jenni_RCJenni Vainio
resursperson, kemi, fysik

E-post: jenni.vainio@espoo.fi

Jenni är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena fysik och kemi i åk 7-9. Jenni är FM i biokemi och arbetade först inom neurobiologisk forskning innan hon tog lärarexamen vid Göteborgs universitet. I dag är Jenni lärare i Lagstad skola i Esbo. Specialintresse är digitala lärverktyg och frågor kring bedömning.


JonasJonas Waxlax
resursperson, fysik

E-post:
jonas.waxlax@edu.hel.fi

Jonas är engagerad i RC:s ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Jonas är FM och lektor i fysik i Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.