Skolresurs har under hösten 2020 kört i gång en serie webbinarier. Serien körde i gång i augusti med ett populärt tema, användningen av Escape rooms i undervisningen.


Kommande webbinarier

Den 3 november, kl. 15.15 är temat “Begreppsbubblor och hållbar utveckling”. Ansvariga för webbinariet är PeD Ann-Catherine Henriksson och FD Berit Kurtén, båda med lång erfarenhet inom bl.a. didaktik och undervisning. Under webbinariet  demonstreras först verktyget “begreppsbubblor” och hur verktyget kan användas mångsidigt i undervisningen i de naturvetenskapliga läroämnena. Därefter kombineras verktyget med teman som berör hållbar utveckling och visar hur begreppsbubblorna kan stöda eleverna att reflektera och argumentera i olika valsituationer.

Som bonus får du en möjlighet att ta en tjuvtitt in i årets julkalender – Skolresurs julkalender 2020 kommer nämligen att bestå av begreppsbubblor med hållbarhetstema! Varmt välkommen med tisdagen den 3.11 kl. 15.15 – 16.15! Du kan logga in till Zoom-träffen direkt via länken https://aboakademi.zoom.us/j/65459111568 eller begära att få länken till din e-post. I så fall ber vi dig fylla i blanketten bakom länken.


Skolresurs webbinarier planeras att fortsätta på våren.

Varmt välkommen med!

Inspelade webbinarier

Om du missade webbinariet kring Escape rooms, så hittar du det på Skolresurs Youtube-kanal. Du kommer dit direkt genom att klicka här.

Ett annat webbinarium som redan hållits är webbinariet med temat ”Att mäta”, som riktar sig till personal inom småbarnspedagogik, förskola och årskurs 1. Inspelningen av webbinariet hittas på LUMATIKKAs Youtube-kanal via följande länk

Även läraren Sebastian Holstis webbinarium ”Mattehunger – engagerande matematikundervisning” hittas på LUMATIKKAs Youtube-kanal och dit kommer du genom att klicka här. Temat är den negativa utvecklingen av elevernas emotionella förhållande till matematik i grundskolan och vad som kan göras åt det.

Webbinariet “Matematik och barnets språkliga utveckling” hölls av Ann-Catherine Henriksson och under webbinariet diskuterades hur man inom småbarnspedagogik och förskola genom att arbeta med matematiska begrepp, teman och problemlösningssituationer kan stöda barnets språkliga utveckling. Webbinariet arrangerades av Skolresurs och utgör en del av projektet LUMATIKKA. Till inspelningen på LUMATIKKAs Youtubekanal kommer man här.

Webbinarier som redan hållits

Måndagen den 12.10 bidrog Skolresurs till EU:s kodningsvecka genom ett webbinarium som gav deltagarna möjligheten att bekanta sig med Raseborgs lärstig för programmering och making. FM Mia Skog presenterade då Teknikpoolens webbplats med lärandematriser och lärarmaterial.

Skolresurs webbinarieserie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *