Skolresurs vill bidra till att underlätta arbetet i skolorna och erbjuder därför gratis tutorverksamhet för gymnasister i hela Svenskfinland. Tutorverksamheten fortsätter under våren 2021 som stöd inför studentskrivningarna. Detta är ett unikt och gratis stödsystem för gymnasister.   

Upplägg

Syftet med tillfällena är att stöda studerande inför studentskrivningarna. Tanken är att särskilt öva med tidigare studentprov.  Tillfällena är interaktiva och det är tänkt att de studerande försöker lösa uppgifter även i förväg. Tutorerna undervisar inte, utan de studerande jobbar med att lösa uppgifter och tutorernas uppgift är att stöda. Tutorerna är universitetsstuderande med intresse och kunnande inom ämnet. 
 
Tutorverksamhet kommer att ordnas i följande ämnen

Kort och lång matematik, fysik samt kemi.   

Hur och när 

Tillfällena ordnas via Zoom och är max. fem till antalet. Zoom tillåter 300 deltagare på ett tillfälle och man kan delta via länk eller app. Ett tillfälle är planerat att ta ca. 60 minuter/ämne/vecka.  

Tutorverksamheten kör igång vecka 7. Man kan anmäla sig genom att mejla skolresurs(a)abo.fi. Meddela då vilken/vilka ämnen man anmäler sig till. Den sista anmälningsdagen är den 10.2. Tutorn kommer sedan att vara i kontakt med alla som anmält sig, för att komma överens om specifika tider för träffarna. Vid allmänna frågor, kontakta även då oss på skolresurs(a)abo.fi. 

Vi tar också gärna emot idéer och önskemål av ämneslärare – kontakta oss då via mejl, skolresurs(a)abo.fi

Välkomna med på studentprep!

Studentprep i matematik, fysik och kemi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *