Under rådande omständigheter med distansundervisning försöker även vi vid Skolresurs underlätta arbetet i skolorna. Vi kommer att starta gratis tutorverksamhet i period 5 för gymnasister i hela Svenskfinland. Syftet med tillfällena är att stöda studerande i sina studier, det är inte frågan om en distanskurs. Vi kommer att ha tutorverksamhet i följande kurser:

Kemi 1, Fysik 1 och Biologi 3, 4 & 5
OBS! Vi har nu med på menyn även matematik och eventuellt också fysikens fördjupade kurser. Man får ställa önskemål gällande vilka kurser man önskar sig få hjälp med endera på infotillfället eller genom att mejla skolresurs@abo.fi.

Som tutorer fungerar bl.a.:

Tove Jansén, FD i biologi, biologi- och geografilärare (tutor i biologi)
Anna Fogde, FM i kemi, kemi- och matematiklärare, samt doktorand i fysikalisk kemi vid Åbo Akademi (tutor i fysik)
Jakob Storbacka, NatKand, magisterstuderande i biologi (tutor i kemi)

Tillfällena går ut på läxhjälp, övningsuppgifter och stöd, samt repetition enligt behov. Vi följer gymnasieläroböckernas upplägg och tyngdpunkten ligger på att stöda studerande i att behärska kursinnehållet.

Vi kommer att använda Zoomverktyget för ändamålet. Zoom tillåter 300 deltagare på ett tillfälle. Ett tillfälle är planerat att ta 90-120 minuter/kurs/vecka. Man får fritt välja vilka tillfällen man deltar i. Följ vår information på skolresurs.fi, samt på Facebook och Instagram (sök på skolresurs) för att hålla dig uppdaterad. Tutorverksamheten kör igång veckan efter 1 maj (vecka 19), med ett tutortillfälle/kurs/vecka, samt provrepetition.

Tilläggsinformation och frågor

Vi höll ett infotillfälle på Zoom onsdagen 29.4. kl 16.30. Ifall du inte kunde delta i infotillfället får du också information om när gruppen i det ämne du är intresserad av samlas genom att mejla skolresurs(a)abo.fi. Nämn i mejlet även var du studerar och vilken/vilka kurser du skulle vara intresserad av att få hjälp i. Välkommen med – det är helt gratis för deltagarna!

Vi tar också gärna emot idéer och önskemål av ämneslärarna själva – kontakta oss även då via mejl, skolresurs(a)abo.fi.

Vi skulle vara väldigt tacksamma om denna information kunde delas med potentiella intresserade studerande.

Tutorverksamhet i naturvetenskaper för gymnasister kör igång
Taggar:                         

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *