Abilab, en virtuell sommarkurs i naturvetenskaper och teknik med e-demonstrationer, online-lektioner och videoguidning, 3-7 augusti! OBS! Anmälningstiden är öppen tills kursen tar slut via http://tiny.cc/abilab.

Den virtuella kursen kommer bland annat att erbjuda föreläsningar av Åbo Akademis professorer och övriga forskare, virtuella demonstrationer, övningar och rundvandringar. Nytt för i år är att vi erbjuder kursen i två versioner, hel- och halvkurs.

Förkunskapskrav: motsvarande minst två kurser i kemi.
Varianter: helkurs (35 h, inkl. uppsatser) + halvkurs (15 h).
Info: Anna Fogde, Åbo Akademi (anna.fogde@abo.fi).
Kursen ordnas av Skolresurs och Åbo Akademi.

Preliminärt schema för Abilabb. Kursen håller på 3-7.8 och föreläsningar ordnas varje dag mellan kl. 10-11.30 och 12.30-14. Måndag till torsdag ordnas även olika övningar eller demonstrationer kl. 14.30-16
Preliminärt schema

Uppdatering: I och med att kursen i år är virtuell är alla intresserade välkomna med och lyssna, oberoende av bakgrund och ålder! Mejla anna.fogde@abo.fi ifall du vill komma med. Meddela gärna även om du planerar att avlägga kurs (gäller gymnasieelever, se ovan) eller om tanken är att lyssna sporadiskt på föreläsningar. Schemat för kursen på bilden. Det erbjuds föreläsningar av kända forskare om bl.a. solceller, kemi, matematik och huruvida vi kan lita på vetenskapen.

Abilab för gymnasister ordnas nu i virtuell form i augusti!
Taggar:                 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *