När? Lö 14.9. kl. 10-13

Var? Geohuset (Akademigatan 1)

För vem? Skolelever från lågstadiet till gymnasiet. Familjemedlemmar och andra intresserade är också varmt välkomna.

Aktiviteterna startar kl. 10.15, 11.15 och 12.15. Aktiviteterna begränsas till 8 deltagare/gång. Kaffe, te & saft.

Vill du veta mera? E-post: geologi@abo.fi

Aktiviteter

GeoDetektiven: Vi har en tjuv i Geohuset! Lös mysteriet med den försvunna mammutbeten med hjälp av sandiga ledtrådar som tjuven lämnat efter sej. Målgrupp årskurs 1-6. Vaskning av sand Du har säkert hört talas om guldvaskning. Andra mineral som är mycket tunga kan också vaskas fram på samma sätt, t.ex. mineral som förekommer tillsammans med diamanter. Vaska vår sand och undersök i mikroskop ifall du hittar mineral som tyder på att sanden kunde innehålla diamanter. Målgrupp årskurs 5 och äldre.

GeoExpo MineralLab: Hur identifierar jag ett mineral? Lär dej identifiera mineral med hjälp av ”verktyg” du har hemma. Utställning med Jordklotets byggstenar från A till Ö, Åbolands bergarter och bergartscykeln. Hur kan det se ut när havsnivån stiger p.g.a. smältande inlandsisar? Upplev hur havet stiger och erövrar en stad i en virtuell verklighet. Från A till Ö bildspel om Planeten Jorden och Jordklotets historia. Fråga en geolog Har du någon intressant sten eller någon bild på ett geologiskt mysterium du vill veta mera om? Geologerna i GeoExpo svarar gärna på dina frågor och funderingar.

GeoSnack: Kl. 10.30 Vad gör vi geologer? Allmänt snack om geologins roll i vår vardag och vad geologerna egentligen sysslar med. Kl. 12.00 Kan murbruket ge åldern på en antik byggnad? Docent Alf Lindroos berättar hur man kan kombinera arkeologi med geologi. Kortfilmerna Bjurbölemeteoriten och Den geologiska tidslinjen visas i pausen.

GeoDag_19_flyer (002)

Geologins dag vid ÅA lö 14.9.2019

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *