Skolresurs webbinarier fortsätter under våren. Följande webbinarium är på kommande:

FD Mats Braskén håller ett webbinarium onsdagen den 5.5 kl. 15.15. Rubriken är “Kan en dator lära sig? En introduktion till maskininlärning och artificiell intelligens”. Mats jobbar som universitetslärare i fysikens didaktik vid Åbo Akademi i Vasa. Målgrupp är alla intresserade (fast webbinariet har en liten slagsida mot matematiken). 

Varmt välkomna med! Vid eventuella frågor, kontakta skolresurs@abo.fi


Webbinarier som redan hållits under 2021

Först ut var ett webbinarium under ledning av PeM Jan Holmgård, där vi fokuserade på rymden. Webbinariet “”Astronomi – från klassrum, balkong och fåtölj” ordnades onsdagen den 27.1 kl. 15.15-16.15. Målgrupp var grundskolans lärare. Jan är en av upprätthållarna till bloggen EduGalaxen


FM Nina Aspegrén höll webbinariet “Stimulerande mattelabbar med vardagligt material” torsdagen den 18.3 kl. 15.15-16.15. Ta del av Ninas tankar i bloggen Räkna med mig. Målgrupp för webbinariet: Matematiklärare åk 7-9. Inspelningen hittas på Skolresurs Youtube-kanal.


Tisdagen den 30.3 kl 15 talade FD Nikke Palmberg under rubriken “Tidseffektiva lösningar i matematikundervisningen i gymnasiet / fråga censorn”.  Målgrupp var gymnasielärare. Det är Nikke som startat en blogg med material i gymnasiets matematik och fysik.

Kolla utbudet av Skolresurs webbinarier och kom med!
Taggar:                                 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *