Skolresurs byggs upp av engagerade resurspersoner som har kännedom om sitt ämnesområde och håller aktiv kontakt med lärarna. Dessa resurspersoner är Skolresurs viktigaste resurs. Läs mera om Skolresurs.

Vi som jobbar vid Skolresurs är

Bengt-Johan Skrifvars

Bengt-Johan Skrifvars
verksamhetsledare

Telefon: +358 40 524 6403
E-post: bengt-johan.skrifvars@abo.fi

Benco är verksamhetsledare för Skolresurs. Han är TkD i kemiteknik och docent vid Åbo Akademi i ”Oorganisk kemi i förbränningstekniska tillämpningar”. Benco har tidigare jobbat som forskare och lärare vid ÅA samt i ett företag specialiserat på kemisk yt- och mikroanalytik. Undervisning och utbildning har alltid engagerat.


Linda Karvonen
koordinator

E-post: linda.karvonen@abo.fi
Telefon: 046 922 3916

Linda är administrativ koordinator för Skolresurs. Hon är PM i folkrätt. Linda arbetar för Skolresurs, allmänt för Centret för livslångt lärande, samt för öppna universitetet.


Nina Nina Aspegrén 
resursperson, matematik, kemi, science

E-post: nina.aspegren@edu.pargas.fi

Nina är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena matematik, kemi och tillvalsämnet science. Nina är FM och lärare i Sarlinska skolan i Pargas. Hon har alltid gillat matematik och tycker om att försöka komma på laborativt material samt hur man kan variera undervisningen med olika spel och praktiska övningar. Ta del av Ninas tankar i bloggen Räkna med mig.


Mats Mats Braskén
resursperson, fysik

E-post:
mats.brasken@abo.fi

Mats är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Mats är FD i fysik och jobbar som universitetslärare i fysikens didaktik vid Åbo Akademi i Vasa.


Anna Fogde
resursperson, kemi, fysik och programmering

E-post: anna.fogde@abo.fi

Anna är doktorand i fysikalisk kemi vid Åbo Akademi och engagerad i emottagande av skolbesök till Fakulteten för naturvetenskaper och teknik samt övriga typer av outreach-verksamhet mot allmänheten.

Anna är intresserad av all naturvetenskap och teknik, men lite extra förtjust i kemi, fysik och programmering. Hon är även intresserad av science communication (SciComm) i allmänhet och vetenskapsshower i synnerhet. För tillfället är hon medlem och koordinator i SciComm-nätverket crastina.se.


Triin Triin Gyllenberg 
resursperson, kemi

E-post:
triin.gyllenberg@edu.hel.fi

Triin är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet kemi. Triin är FM och lektor i kemi vid Brändö gymnasium i Helsingfors.


ackeAnn-Catherine Henriksson
utbildningsplanerare

Telefon: +358 2 215 3295/ +358 46 920 2260
E-post: ann-catherine.henriksson@abo.fi

Ann-Catherine jobbar med Skolresurs klasslärarverksamhet: planerar projekt, leder utbildningar för lärare och aktiviteter för skolklasser. Hon är också Skolresurs kontakt till nätverket Nordic ESERO. Ann-Catherine är PeD med lång erfarenhet som klasslärare. Vid sidan om uppdrag inom Skolresurs är hon utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande.


Jan Holmgård
resursperson, fysik, matematik

E-post:
jan.holmgard@pedersore.fi

Jan är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena fysik och matematik. Han är PeM och lärare i Sursik skola i Pedersöre. Det är Jan som är en av upprätthållarna till EduGalaxen. Han sköter även CanSat-nätverket i Finland.


14256525_10154580891587472_549665095_nAnna Karin Jern
resursperson, F-6

E-post: annakarin.jern@raseborg.fi

Anna Karin är engagerad i Skolresurs klasslärarverksamhet. Hon har ett stort intresse för fysik och kemi, arbetar gärna praktiskt och småskaligt både ute och inne. Sådant som inte går att se eller hålla i går att konkretisera genom drama. Det digitala ger möjlighet att uppleva fenomen som inte går att komma nära i verkligheten. Det är Anna Karin som är mamma till FyKe-resursen.


763-kurten-finnas-beritBerit Kurtén
resursperson, kemi

Telefon: +358 6 324 7364/
+358 50 564 9309
E-post: berit.kurten@abo.fi

Berit är FD och pensionerad akademilektor i kemins didaktik vid fakulteten för pedagogik och välfärdstudier vid Åbo Akademi i Vasa. Berit är fortsättningsvis engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet med fokus på kemins didaktik. Öppna laborationer och undersökande arbetssätt hör till hjärtefrågorna, men också andra undervisningsmetoder med sikte på djuplärande och förståelse i naturvetenskap.


markusMarkus Norrby
resursperson, fysik

E-post:
markus.norrby@abo.fi

Markus är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Han är FD i fysik och jobbar som lektor i fysik vid Vasa Övningsskola.


ProfilbildAnnika Norrgård
resursperson, småbarnspedagogik – åk 6

E-post: annika.norrgard@edu.pargas.fi

Annika är engagerad i Skolresurs klasslärarverksamhet. Hon har lång erfarenhet som klasslärare och ett starkt intresse för de naturvetenskapliga ämnena. Annika jobbar vid Malms skola i Pargas.


Nikke_2016Nikke Palmberg
resursperson, matematik, IKT

E-post: niklas.palmberg@abo.fi

Nikke är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom matematik och fysik för gymnasiet. Nikke är FD i matematik och lärare i matematik och fysik vid Vasa Övningsskola och censor i matematik för studentexamensnämnden. En extra krydda i undervisningen utgör roliga inslag som t.ex. tekniska uppfinningar,  tävlingar och korttrick. Undervisningsteknologi och dess användningsmöjligheter är något av ett specialintresse (blev år 2012 utnämnd till “SMART Exemplary Educator”).
Det är Nikke som startat en blogg med material i gymnasiets matematik och fysik.


annapomoellAnna Pomoell
resursperson, kemi, fysik, matematik

E-post: anna.pomoell@kirkkonummi.fi

 Anna är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnena kemi och matematik för åk 7-9 och gymnasiet. Anna är FM och lärare i Kyrkslätts gymnasium, men hon har ett långt förflutet i Winellska skolan. Anna diskuterar gärna hur man synliggör målen för lärandet och hon har varit med och utarbetat lärandematriser, som hittas i materialbanken.


Oskar Ros
resursperson, matematik, IKT

E-post: oskar.ros@edu.vaasa.fi

Oskar är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet matematik + IKT. Oskar är FM och lärare vid Borgaregatans skola i Vasa.


Mia Skog
resursperson, biologi, geografi, science

E-post: mia.skog@abo.fi

Mia är engagerad i Skolresurs ämnes- och klasslärarverksamhet, speciellt bedömning, geomedia och making. Mia är FM (bi/ge/ke), tutor samt ansvarig för Teknikpoolen i Raseborg. Vid sidan om dessa uppdrag är hon utbildningsplanerare vid Centret för livslångt lärande.


JonasJonas Waxlax
resursperson, fysik

E-post:
jonas.waxlax@edu.hel.fi

Jonas är engagerad i Skolresurs ämneslärarverksamhet, speciellt inom ämnet fysik. Jonas är FM och lektor i fysik i Gymnasiet Lärkan i Helsingfors.


Adress:
Skolresurs
Centret för livslångt lärande
vid Åbo Akademi och yrkeshögskolan Novia
Fabriksgatan 2
20500 Åbo

skolresurs@abo.fi

Skolresurs har utrymmen i CLL:s del av Arken (G-huset).