Uppdatering 26.8: På grund av stort intresse är gruppen för biologi full. För resten av tutorverksamheten kan man anmäla sig ännu 27.8.2020, se detaljer nedan.

Under våren 2020 ville Skolresurs bidra till att underlätta arbetet i skolorna. Vi startade gratis tutorverksamhet för gymnasister i hela Svenskfinland i några kurser i biologi, matematik och fysik.  

Försöket var omtyckt och därför planerar vi att fortsätta tutorverksamheten i höst under studentskrivningarna. Detta är ett unikt och gratis stödsystem för gymnasister. 

Upplägg 

Syftet med tillfällena är att stöda studerande inför studentskrivningarna. Tanken är att särskilt öva med tidigare studentprov. Tillfällena är interaktiva och det är tänkt att de studerande försöker lösa uppgifter även i förväg. 

Tutorverksamhet kommer att ordnas i följande ämnen: 

Biologi, matematik, kemi och fysik  

Tutorerna är universitetsstuderande med intresse och kunnande inom ämnet. 

Kom med

Vi kommer att använda Zoomverktyget för ändamålet. Zoom tillåter 300 deltagare på ett tillfälle och man kan delta via länk eller app. Ett tillfälle är planerat att ta ca. 60 minuter/ämne/vecka.  

Tutorverksamheten kör igång vecka 35 med ett informationstillfälle om de kommande tutortillfällena tisdagen den 25.8 kl. 16

Ifall du inte kan delta i infotillfället kan du anmäla dig till studentprep via skolresurs(a)abo.fi. Meddela i så fall vilket ämne du önskar stöd i. Obs! Deadline för anmälan 27.8.2020. Önskemål kring tidpunkt och klockslag för de kommande tutortillfällena tas även emot.  Vi tar också gärna emot idéer och önskemål av ämneslärarna själva – kontakta oss då via mejl, skolresurs(a)abo.fi. 

Vi hoppas kunna nå så många gymnasieelever som möjligt och skulle vara väldigt tacksamma för all vidaredelning av informationen åt studerande!  

Tutortillfällen fortsätter som studentprep

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *